logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Úgy tűnik, máris van pályázó a zaklatási botrányba keveredett jobbikos parlamenti székére

Potocskáné Kőrösi Anita egyes jobbikos körök szerint arra készül, hogy Brenner Koloman állítólagos zaklatási botrányát kihasználva még az idén beül a parlamentbe. Az elnökhelyettes a Magyar Nemzet információi szerint még május végén azt ecsetelte Gyöngyösi Mártonnak, hogy „szeptemberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”. Az újabb zaklatási botrány hétfőn robbant a Jobbikban. Brenner Koloman tagadja a vádakat – hangzott el az M1 híradójában.

Nem tudok ilyenről, ez egy aljas rágalom” – tagadja Brenner Koloman, hogy zaklatási ügybe keveredett volna. A Jobbik parlamenti képviselője az ATV-ben mindössze 27 másodpercben magyarázkodott az ELTE-n gyűrűző botrányt illetően. A párt bukott elnökével, Jakab Péterrel együtt menesztett Molnár Enikő kabinetfőnök leveléről pedig nem akart állást foglalni.

Az pedig, hogy Jakab Péter tanácsadója által kreált email alapján, és az abban foglalt tartalmakkal kapcsolatban én most nem szeretnék állást foglalni, hiszen ez egy olyan tanácsadó, aki Jakab Pétert nagyon rossz irányba viszi el a Jobbiktól, pedig mi számítanánk Péter munkájára a továbbiakban is” – fogalmazott a Jobbik parlamenti képviselője.

Molnár Enikő egy nappal azelőtt, hogy a frakció leváltotta volna Jakab Pétert, egy belső levélben idézte fel: a kudarcos áprilisi választási szereplés után a mandátumukat vesztett jobbikosok „magukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekezték visszaszerezni a parlamenti széküket” – számolt be róla korábban a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

A lap azt írta: az exkabinetfőnök név szerint említette Potocskáné Kőrösi Anitát, aki május 26-án egy kávézóban egyeztetett Gyöngyösi Mártonnal. Az elnökhelyettes a találkozón arról győzködte Gyöngyösit – aki akkor még nem volt a párt elnöke -, hogy szeptemberben beülne Brenner Koloman helyére, akit addigra a zaklatási ügyei miatt úgyis „vissza kell hívni az elnökségnek.”

Jakab Pétert és egykori kabinetfőnökét, Molnár Enikőt a választások óta már az elnökségből és a frakció éléről is leváltotta a párt. Lukács László György – a képviselőcsoport új vezetője – azonban néhány napja nem a párton belüli pozícióharcokban, hanem éppen Jakab Péter élettársának személyében látta a menesztésük okát.

Brenner Koloman zaklatási ügye egyébként nem az első a Jobbik történetében

A Magyar Nemzet összeállításában arra emlékeztet: 2010-ben Szávay Istvánról jelentek meg olyan kompromittáló fényképfelvételek, melyek egyikén egy virslivel töltött vákuumos pumpával pózolt.

Ugyancsak 2010-ben robbant ki a párt kaposvári jelöltjének zaklatási ügye, a fizikatanárként dolgozó Hegedüs József több lány tanulójának intim jellegű kérdéseket tett fel.

De a nős Kulcsár Gergely szexbotránya sem maradt titokban. A párt frakciójának korábbi tagja a Jobbik ifjúsági tagozatában tevékenykedő fiatalkorú hölggyel folytatott szexuális kapcsolatot. Az ügyről Vona Gábor volt pártelnök is tudott, de a kényes esetet megpróbálta eltussolni.

A Jobbik elnöki székéért nemrég még ringbe szálló Földi István szexuális botrányában jelenleg is tart a nyomozás. A párt szabolcsi emberét Szilágyi György élettársa vádolta meg azzal, hogy tavaly decemberben meg akarta erőszakolni.

Ajánljuk még