logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Reagált a Jobbik a Brenner Koloman elleni zaklatási vádakra

| Szerző: hirado.hu
A hírek szerint a párton belüli csatározások és pozícióharcok közben került nyilvánosságra az az információ, amely szerint Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője az ELTE oktatójaként keveredhetett az állítólagos zaklatási ügybe. A Jobbik szerint „nincs alapja” ennek a sajtóhírnek – közölte az M1 Híradó.

Újabb zaklatási botrány a Jobbikban – ezzel a címmel közölt cikket hétfőn a Magyar Nemzet. A portál egy belső levél alapján arról ír:

ezúttal Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese keveredett gyanúba.

Az állítólagos zaklatási ügyről a Magyar Nemzet szerint Molnár Enikő, Jakab Péter tanácsadója írt abban a levélben, amelyet még a volt elnök leváltása előtt küldött körbe a pártban. A lap úgy fogalmazott: Molnár Enikő ebben azt ecseteli a tagságnak, hogy

a pártot belső helyezkedések és zsarolások jellemzik, a jobbikosok pedig egymást támadják hátba a mandátumokért.

A levél szerint a pozícióharcban az a Potocskáné Kőrösi Anita bizonyul a legaktívabbnak, aki korábban Jakab Péter jobbkezének számított. Ám miután áprilisban nem jutott parlamenti helyhez, először a volt pártelnöknél, később utódjánál, Gyöngyösi Mártonnál próbált magának mandátumot intézni, más jobbikos politikusok kárára.

A Magyar Nemzet szerint Potocskáné már azelőtt egyezkedett Gyöngyösi Mártonnal, hogy a politikust megválasztották volna elnöknek.

A levél szerint Gyöngyösi Mártontól Brenner Koloman mandátumát kérte magának, mondván, hogy „őt úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTÉ-n gyűrűző zaklatási botránya miatt” – mondta Potocskáné.

Kapcsolódó tartalom

Az M1 megkereste a Jobbikot azzal a hírrel kapcsolatban, miszerint van-e alapja annak a Magyar Nemzetben megjelent, Potocskáné Kőrösi Anitától származó idézetnek, amelyben a politikus zaklatási botrányt emleget Brenner Kolomannal kapcsolatban.

A párt sajtóosztálya azt írta: Brenner Kolomannal szemben soha, semmilyen gyanú nem merült fel, eljárás ellene nem zajlik, hiszen nincs is alapja.

A frakcióvezető-helyettes ugyanakkor

rövid időn belül már a második jobbikos politikus lehet, akit zaklatással vádolnak.

Áprilisban a párt korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltjét, Földi Istvánt gyanúsították a pártban azzal, hogy egy vidéki rendezvényen erőszakoskodhatott a Jobbik egyik női munkatársával. A zaklatási ügy akkor a tisztújító kongresszusra is begyűrűzött és elemzők szerint hozzájárult ahhoz, hogy Jakab Péter végül kénytelen volt lemondani a pártelnökségről.

A mostani ügy kapcsán a Magyar Nemzet Molnár Enikő leveléből idézve ugyanakkor azt is megjegyzi:

„a jobbikosok magukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekeznek visszaszerezni a parlamenti széküket”.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője kiemelte, hogy „teljesen más volt az elképzelés arról, hogy a frakció tagjai milyen vezetést szerettek volna”.

Jakab Pétert és egykori kabinetfőnökét, Molnár Enikőt a választások óta már az elnökségből és a frakció éléről is leváltotta a párt. Lukács László György azonban néhány napja nem a párton belüli pozícióharcokban, hanem éppen Jakab Péter élettársának személyében látta a menesztésük okát. Az új frakcióvezető az ATV-ben arra utalt: a bukott pártelnököt Molnár Enikő irányítja.

Lukács László György emellett hangsúlyozta, hogy „nagyon sok mindenkinek a tanácsát meg szokták fogadni az emberek, mindenki a legközelebbi tanácsadójának a véleményét fogadja meg. Jakab Péter környékén ez viszonylag könnyen beazonosítható, mi őt is arra szeretnénk kérni, hogy Jakab Pétert kérje arra, és biztassa arra, hogy a mi közösségünket válassza és ne azon dolgozzon, hogy a párttól eltávolodjon”.

Sajtóhírek szerint azonban kevés az esély erre, Jakab Péter ugyanis leváltása óta az elnökség tiltása ellenére elhagyta a Jobbik logóját a közösségi oldalán. Néhány napja pedig egy új oldalt is indított „A Nép Pártján” néven. Távozását Potocskáné Kőrösi Anita a Népszavának adott interjúban szinte tényként kezelte. Az elnökhelyettes úgy fogalmazott: „Körülbelül 200 százalék, hogy Jakab Péter saját pártot alapít”.

Ajánljuk még