logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megkéselt egy francia férfit, vádat emeltek ellene

A Fővárosi Főügyészség vádat egy 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal francia férfit – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú vádlott 2019 decemberében rokonlátogatásra érkezett Budapestre – írta az ügyészség.

A férfi 2020. február 7-én az esti órákban egy ismerősével szórakozni indult. Az éjszaka folyamán több belvárosi szórakozóhelyen is megfordultak, és a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A férfi a hajnali órákban, miközben hazafelé tartott, az V. kerületi Károlyi kert mellett, az úttesten áttérve, megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába.

A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd amikor odaért hozzá, kétszer arcon ütötte és a nála lévő késsel, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta. A francia férfi a helyszínen életét vesztette, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg – tették hozzá.

Az ügyészség közlése szerint a támadás után a vádlott futva távozott a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő 28 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánljuk még