logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elbontathatják Tordai 150 milliós otthonát

| Szerző: hirado.hu
A gyanú szerint Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke engedély nélkül építhetett egy mintegy 150 millió forint értékű villát Budapest egyik legdrágább kerületében. Azonban olybá tűnik, hogy le kell majd bontatnia azt, hiszen – a Metropol információi szerint – a telken lévő parasztházat a baloldali politikus felújításnak álcázva lebontatta, és helyére egy vadonatúj ingatlant építettek. Ezt azonban nem tehették volna meg, így a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

 

A hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett villát Tordai Bence baloldali politikus Budapest legdrágább kerületeinek egyikében – számolt be róla korábban a hirado.hu, a Metropol információira hivatkozva.

A lap szerint Tordai 2016-ban vásárolt telket magának Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

A Metropol akkor azt írta: Tordai Bence a kérdéses telekre vonatkozó szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat. Azonban, amint az a Metropol írásából kiderült, a baloldali politikus a korábbi épületet teljes egészében lebontatta, és helyére egy vadonatúj 150 millió forint értékű luxusvillát épített.

Az eredeti parasztház, amely a Tordai Bence által vásárolt II. kerületi telken állt. (Kép: Metropol)
A Tordai Bence által vásárolt telken álló parasztház helyére épült luxusvilla (Kép: Metropol)

 

Az Origo cikke szerint Tordai csak felújíthatta volna a régi parasztházat, újat nem építhetett volna a helyére. Tordai próbál tagadni, de elkövetett egy nagy hibát: az új házat nem a régi helyére építette, így nehéz lesz megmagyaráznia, hogyan került arrébb.

Mint az kiderült a Metropol írásából a szerkesztőség megszerezte az építkezéseken kötelezően vezetendő e-naplót, amelyből kiderült:

a régi házat teljesen elbontották, sőt az új háznak géppel ástak új alapot.

A napilap értesülései szerint, szakértői vizsgálat született, amely feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi aláásás történt”, vagyis a ház illegális építkezésnek minősül, amely miatt egyértelműen le kell bontani.

A villabotrányt már az ügyészség vizsgálja

Mint arról korábban a hirado.hu is beszámolt, miután egy magánszemély feljelentést tett, már az ügyészség vizsgálja Tordai Bence villabotrányát.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja a Tordai Bence villabotrányával kapcsolatos feljelentést – tájékoztatta a Mediaworks Hírcentrumát az Origo beszámolója szerint Szabadi Péter. A KNYF helyettes szóvivője hozzátette: a feljelentés elbírálása még folyamatban van.

Kapcsolódó tartalom

Tordai-ügyben a feljelentéseiről elhíresült Tényi István fordult a hatósághoz, feljelentésében pedig a Metropol pár nappal ezelőtti cikkét idézte, miszerint a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában, ám a baloldali politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” játszhatta ki az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt.

Tényi a hatóságoknak azt is leírta, a Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, ami egyértelműen lebuktatta a politikust. Ebből kétséget kizáró módon kiderül, hogy a régi házat a hatóságokat becsapva teljesen elbontották, és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A lap információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve. Az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy teljes bontás és gépi alapásás történt.

Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani

– áll Tényi ügyészségnek írt beadványában.

150 milliós kérdés: Miből épített budai villát Tordai Bence?

Vagyonnyilatkozata alapján a Párbeszéd társelnöke nem engedhetne meg magának egy 150 milliós ingatlant – írta a hirado.hu egy korábbi cikkében.

A baloldali politikus 2018 óta országgyűlési képviselő, így azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, amelyekben már szerepel a II. kerületi ingatlan, de a pénzmozgásokat és a megtakarításokat nézve korántsem látunk ilyen mértékű összegeket. Vagyonnyilatkozatából mindössze annyi látható, hogy a képviselő megtakarításai eltűntek, és egy körülbelül 20 millió forintos lakáshitelnél adóstársként van feltüntetve.

Kapcsolódó tartalom

Tordai Bence továbbra is tagadja az engedély nélküli építkezést

Sikerült a Metropol munkatársainak mikrofonvégre kapni Tordai Bencét, aki zavartan válaszolt az újságírók kérdéseire. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Tordai Bence a hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett villát a baloldali politikus Budapest legdrágább kerületeinek egyikében – számolt be róla korábban a hirado.hu.

Egy nagy sötét napszemüveg mögé rejtőzve érkezett Tordai Bence, nyilvánvalóan azért, hogy minél kevesebben ismerjék fel – írta a Metropol. A cikk szerint a párbeszédes politikus még a nyilvánvalót is megpróbálta letagadni és azt állította: ő nem építkezik engedély nélkül, szerinte minden rendben van a 150 milliós luxusvillája körül.

Ajánljuk még