logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dömötör Csaba: Nem szabad tovább súlyosbítani az európai energiaválságot

Nem mérséklődik az európai energiaválság, ezért nincs szükség olyan javaslatokra, amelyek tovább súlyosbítják az egyébként is nehéz helyzetet – mondta a közösségi oldalára kedden feltöltött videóüzenetében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba szerint el kellett volna kerülni, hogy „mi fizessük meg a háború árát”, az Európai Bizottság mégis a gázfogyasztás korlátozását javasolta az uniós tagállamokban.

Eközben Németországban rekordösszegű mentőcsomagra szorul a legnagyobb gázimportőr, és már most arról megy a vita, hogy lehet-e majd valahogy segíteni a bajba jutott családokon – mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy az orosz Gazprom megerősítette az Európára vonatkozó gázkorlátozást, az Északi Áramlat vezetéken a teljes kapacitásnak mindössze 20 százaléka érkezhet Németországba.

Az államtitkár szerint nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen helyzet alakuljon ki a kontinensen. Mostanra nem abban az országban van veszélyhelyzet, amelyik a háborút kirobbantotta, hanem egész Európában – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Ajánljuk még