logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb zaklatási botrány a Jobbikban

| Szerző: hirado.hu
Molnár Enikő belső jobbikos leveléből kiderült, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, Brenner Koloman országgyűlési képviselő zaklatási botrányát kihasználva kerülne be az Országgyűlésbe. Az elnökhelyettes még május végén azt ecsetelte Gyöngyösi Mártonnak, hogy „szeptemberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”.

Újabb jobbikos botrányra derülhet fény Molnár Enikőnek, a párt korábbi kabinetfőnökének levelezése alapján, amely még azelőtt született, hogy a frakció leváltotta Jakab Pétert a pártelnöki posztról – közölte a Magyar Nemzet.

Molnár Enikő az említett levelezésben arról írt, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese személyes találkozón egyeztetett Gyöngyösi Mártonnal azzal kapcsolatban, hogy

„szeptemberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgyis vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”.

A levél szerint minderről Potocskáné május 26-án Budapesten, a Madal Caféban beszélt Gyöngyösivel, aki akkor még nem is volt a Jobbik elnöke.

Molnár Enikő leveléből az is kiderült, hogy nem a zaklatási botrányba keveredett Brenner volt az első, akinek az országgyűlési helyére pályázott Potocskáné, korábban ugyanis Bencze Jánost akarta kifúrni a Jobbik frakciójából, akiről Jakab Péternek úgy nyilatkozott, hogy szerinte alkalmatlan.

Kapcsolódó tartalom

Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az ELTE Germanisztika Intézetének oktatója, korábban igazgatóhelyettese is volt.

A Jobbikban jelenleg frakcióvezető-helyettes, tagja a törvényalkotási bizottságnak, míg a külügyi bizottságban alelnöki tisztséget tölt be.

A nevéhez fűződő zaklatási botrány kapcsán a Magyar Nemzet Borhy Lászlót, az ELTE rektorát kereste meg, hogy a lap megtudja hány érintettje lehet Brenner egyetemen belüli zaklatásainak, illetve azok pontosan mikorra tehetőek.

Az ügy kapcsán egyelőre annyit lehet tudni, hogy Brenner Koloman ellen egyelőre nincs feljelentés sem az illetékes nyomozó ügyészségen, sem a rendőrségen, és ha érkezik is, az a Központi Nyomozó Főügyészségre kerül, mivel Brenner országgyűlési képviselő, és csak a mentelmi jogának kikérése, illetve kiadása után lehet nyomozást indítani.

Korábban, Brenner Kolomanhoz hasonlóan, a Jobbik egy másik tagja, Földi István keveredett súlyos nemi-erőszakbotrányba. Egy tavaly decemberi pártrendezvényen – V. Anita állítása szerint – Földi István bezárta egy szobába Szilágyi György, korábbi országgyűlési képviselő élettársát, majd megpróbálta megerőszakolni, ám kísérlete sikertelen lett. Az ügyet a Jobbik hónapokig próbálta eltussolni, Földi pedig a vádakat tagadta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még