logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Ideje felhagyni a pánikkeltéssel, és racionálisan gondolkodni a klímaváltozásról

| Szerző: hirado.hu
A klímaváltozás igen komoly kihívást állít a mai társadalom elé. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy racionális vitát folytassunk a témáról annak érdekében, hogy megoldást találjunk a problémára –  írta Orbán Balázs közösségi oldalán, utalva a német közmédia műsorában megjelent félrevezető képekre.

„Úgy tűnik, Németországban az, ami 5 évvel ezelőtt kellemes nyári napot jelentett, az ma már a világvége eljövetelét jelzi” – írja posztjában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán. A politikus arra utalt, a német média a harminc fok feletti időjárást 2017-ben még kellemes nyári napnak ábrázolva jelenítette meg, mára az ennél alacsonyabb hőfok körüli időjárás – 20–30 fokot – már komoly felhívásokkal és elrettentő ábrázolásmóddal lát napvilágot a tévéképernyőkön. A politikus szerint ez félrevezető, és pánikot keltenek vele, akadályozza a racionális vitát egy olyan időszakban, amikor a klímaváltozás aktualitása és fontossága megkérdőjelezhetetlen.

Orbán Balázs felhívta a figyelmet, hogy Michael Shellenberger környezetvédelmi aktivista – aki nemrég hazánkba is ellátogatott Apokalipszis SOHA című sikerkönyvének bemutatójára – éppen az ilyesfajta pánikkeltés veszélyeire figyelmeztetett a minap a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában. Bejegyzését úgy zárja: ideje felhagyni a pánikkeltéssel, és racionálisan gondolkodni a klímaváltozásról.

Ajánljuk még