logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több településen tartanak időközi önkormányzati választást

Hat településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Máriakéménden, Tomoron, Újrónafőn és Bihartordán a polgármesterek lemondása miatt kell időközi választást tartani, Zalagyömörőn pedig azért, mert elhunyt a település vezetője. Szarvaskő lakosai a képviselő-testület feloszlása miatt szavaznak az új polgármesterre és a képviselő-testület tagjaira.

A Baranya megyei Máriakéménd 425 választópolgára három független polgármesterjelölt közül választhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tomor 187 választópolgára két független polgármesterjelölt közül választhatja ki a település új vezetőjét.

A Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafőn négy polgármesterjelölt indul: ketten függetlenként, egy a Megoldás Mozgalom és egy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjeként. A névjegyzékben 729 helybéli szerepel.

A Hajdú-Bihar megyei Bihartorda 758 választópolgára két független polgármesterjelölt közül választhat.

Veszprém megyében, Zalagyömörő településen a korábbi polgármester elhunyt, az időközi választáson két független jelölt indul, a névjegyzékben 361-en vannak.

A Heves megyei Szarvaskőn feloszlott a képviselő-testület. A polgármesteri tisztségért hét független jelölt indul, a négy képviselői helyre 13-an pályáznak. A névjegyzékben 335 helybéli szerepel.

Ajánljuk még