logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem értik meg, ha a gyökérzetet elvágod, kidől a fa

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök a baloldal kapcsán is kifejtette véleményét Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

A miniszterelnök beszéde után a hallgatóság kérdéseire is válaszolt.

„Van-e bármilyen tervünk a magyar ellenzékkel?” – közönségkérdés kapcsán a miniszterelnök kifejtette:

„Hát, remek ötletek vannak, amiket most nem mondanék el, de ha komolyan beszélünk erről a dologról, akkor sok reményt ehhez nem érdemes fűzni”.

Értékelés szerint az ellenzéket és a nemzeti oldalt nem az választja el, hogy a Magyarország előtt álló kérdésekben a baloldal vagy a nemzeti oldal adja-e a jobb választ. A probléma forrását a miniszterelnök abban látja, hogy az ellenzék a politikán túl másképp képzeli a magyar életet is.

„Mi, amikor életről szabadságról gondolkodunk, életfát látunk. Aminek az a lényege, hogy a gyökérzete tükrözi a lombozatát. Ha a gyökérzet kisebb, elpusztul, kidől, ezért a gyökérzettel is kell foglalkozni”.

A magyar baloldal viszont azon dolgozik, hogy elvágják a gyökérzet életet adó ágait.

Nem értik meg, ha a gyökérzetet elvágod, a lombozat nem lesz nagyobb, hanem kiszárad, majd kidől a fa

– tette hozzá a miniszterelnök. Ezért nagyon vigyázni kell a baloldallal, mert ha hatalomra kerülnek, elkezdik majd bevezetni azokat az elképzeléseket, mint a gender és a migráció – figyelmeztetett Orbán Viktor, hozzátéve, hogy számos olyan dolgokat fognak megvalósítani, amelyek nem erősíteni, hanem ritkítani fogják a magyar életfát.

Ilyen például a határon túli magyarokról való lemondás is

– emelte ki a Orbán Viktor. Ezért egyetlen feladatunk van a magyar baloldallal szemben, ellenzékben kell őket tartani – húzta alá a miniszterelnök.

Ajánljuk még