logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tusványoson a pénteki nap hagyományosan a nemzetpolitika napja

| Szerző: hirado.hu
A nemzeti jövőképhez szorosan kapcsolódó beszélgetéseket tudnak a látogatók mai napon meghallgatni, ugyanis a nemzetpolitika napja hagyományosan a pénteki nap Tusványoson.

A nemzetpolitika napja hagyományosan a pénteki nap Tusványoson. Számos kormánytag képviselteti magát és tart előadást a rendezvényen.

Többek között Csák János, kulturális- és innovációs miniszter részvételével folyt egy beszélgetés „Magyar jövő 2030?”-címmel, amely Magyarország jövőbeni lehetőségeit taglalta. A miniszter kiemelte, hogy

úgy látja, hogy a kötődésre, biztonságra és a gondoskodás képességére épül a magyar jövő, ezekhez kell az államnak a megfelelő környezetet megteremtenie

– mondta. A miniszter szerint a magyar nemzet 33 nemzedék óta sikeresen védi a szabadságát, a túléléshez pedig mindig a leleményességére, a tehetségek kiaknázására tudott támaszkodni.

Úgy értékelte: a Kárpát-medence annyi tehetséget termel, amennyit nem bír felhasználni, a „jövőügyi tárca” feladata ennek a potenciálnak az energiává alakítása, a tehetséggondozás.

„A magyar állam feladata az, hogy lásson meg ideákat, lásson meg bajnokokat és álljon mögéjük”

– emelte ki a miniszter.

Ezen kívül szintén a mai napon zajlott egy kereszténység helyzetére fókuszáló beszélgetés Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részvételével. A miniszter a témával kapcsolatban kiemelte, hogy

a kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül.

Ugyanisa kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia, vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció „katedrálisát” – tette hozzá. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig „szabadidős magántevékenységgé” formálja – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Mindezek után Varga Judit igazságügyi miniszter és Kelemen Hunor az RMDSZ (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) elnöke, a román kormány miniszterelnök-helyettese az Európai Unió jövőképéről beszélget. Emellett a diaszpóra helyzetét és lehetőségeit szintén végiggondolják a délután folyamán.

A helyszínen különböző szabadabb programok is várják Tusványos látogatóit,

szombaton pedig hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök tartja meg előadását a tusványosi táborban.

A kormányfő beszédét az M1, és a hirado.hu is élőben fogja közvetíteni.

Ajánljuk még