logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Soltész: Tartós élelmiszert gyűjtenek a szombati Ez az a nap! keresztény rendezvényen

Tartós élelmiszert gyűjtenek a Kárpátalján élőknek és a háború elől oda menekülőknek a szombati Ez az nap! keresztény könnyűzenei rendezvényen – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke elmondta: a rendezvénynek otthont adó Puskás Aréna négy bejáratánál a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat egy-egy sátra áll majd, ahol az érkezők leadhatják adományaikat.

Az államtitkár hozzátette: az adománygyűjtéssel Magyarország legnagyobb keresztény felekezetközi rendezvénye a béketeremtés mellett a szolidaritás üzenetét is közvetíti.

Soltész Miklós szólt arról: az öt hónapja kezdődött ukrajnai háború alatt a Karitatív Tanács tagszervezetei rengeteget tettek a menekültekért a Híd Kárpátaljáért program keretében.

Hozzátette: a háborús infláció és a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem csökkent az emberekben a szolidaritás és a segíteni akarás.

Győri Tamás, az Ez az a nap! projektvezetőjének tájékoztatása szerint a kora délutántól késő estig tartó rendezvényre több mint negyvenezer embert várnak. Szerte az országból hat különvonattal és több száz busszal érkeznek majd résztvevők.

Elmondta: az először 2000-ben megrendezett program célja, hogy keresztények felekezeti hovatartozástól függetlenül együtt legyenek és közösen vallják meg hitüket.

A zenei program fellépői között szerepel a többi között az első magyar keresztény együttes, a Hermons, Molnár Ferenc Caramel, Mező Misi és Pintér Béla. A nemzetközi fellépők közül megemlítette Michael W. Smith Grammy-díjas előadót és a Bethel Music együttest.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még