logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Közel hétezer négyzetméteres területen újította fel az esztergomi bazilika előtti teret az önkormányzat, valamint egy Tourinform irodát telepített a tér közelébe – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) elmondta, 307 millió forint pályázati támogatásból valósult meg a Bazilika előtti zöldfelület virágosítása, a közlekedőfelületek felújítása, az új utcabútorok és információs táblák kihelyezése, valamint a turisztikai pont létesítése a Várhegyen.

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát ültettek, 18 padot helyeztek ki, valamint nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el, az újrafüvesített terület nagysága is meghaladta a 4500 négyzetmétert.

A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma – ismertette a polgármester.

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az „Esztergomi Turisztikai Nonprofit” Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

Ajánljuk még