logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálra késelte alkalmi ismerősét egy terézvárosi nő, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki halálra késelte alkalmi ismerősét egy terézvárosi lakásban 2020 áprilisában – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 43 éves nő – aki két hónappal korábban szabadult egy másik büntetőügyben elrendelt letartóztatásból és hajléktalanként élt Budapesten –, április 16-án találkozott a 64 éves férfival, kéregetés közben. A Nyugati térnél leszólította a férfit, a sértett meghívta magához a nőt VI. kerületi, Bajza utcai lakásába, ahol italoztak, beszélgettek.

Eközben a vádlott a férfire támadt és egy zsebkéssel többször megszúrta, megvágta. A férfi belehalt sérüléseibe. Ezután a vádlott értékek után kutatott a lakásban és néhány tízezer forint értékben egyebek között fúrókészletet, távcsövet, mobiltelefont, csomagolt kávét vett magához.

A bejárati ajtó előtti biztonsági rács miatt azonban csak órákkal később jutott ki a lakásból. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói az egyik szomszéd bejelentése után fél napon belül elfogták a tettest.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva, azzal, hogy ne bocsáthassák feltételes szabadságra – írták a közleményben.

Ajánljuk még