logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Biztosított a tankönyvellátás szeptemberre

Közel 13 millió tankönyv gyártása fejeződik be a napokban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz – közölte a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint a kormány számára továbbra is kiemelten fontos a családok védelme, így immár három éve a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diák számára ingyen biztosítja a tankönyveket.

A háborús infláció okozta nehézségek és a papír árának jelentős emelkedése ellenére a tankönyvek jó minőségben, határidőre elkészülnek – hangsúlyozták.

Kitértek arra is, hogy idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően megújulnak az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek. A folyamat a következő tanévben zárul, a fejlesztők már a 4-8-12. évfolyamos tankönyveken dolgoznak – jelezte a Belügyminisztérium.

Hozzátették: az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékről 40 kiadó 2435 különböző kiadványa, köztük számos új fejlesztésű tankönyv közül rendelhettek az iskolák.

A tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. augusztusban szállítja ki az iskolákba – ismertették.

Ajánljuk még