logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Megerősítjük a déli határt!

| Szerző: hirado.hu
A déli határ ismét ostrom alatt áll, ezért a kormány lépéseket tesz – írja Orbán Balázs közösségi oldalán tett bejegyzésében. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a drámai mértékben emelkedő illegális migráció mára a déli határt is elérte, a háború okozta élelmiszerválság ezt a folyamatot pedig csak fokozni fogja. Éppen ezért van szükség az országhatárok fokozottabb védelmére, hogy hazánk elkerülje a spanyolországi Melillához hasonló incidenseket.

A miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán tett bejegyzésében számolt be a déli határ védelemének megerősítése érdekében meghozott intézkedésekről.

Orbán Balázs szerint az Európát érintő újabb migrációs hullám napjainkra a déli határon is ostromállapotot eredményezett:

a határrendészeti szervek ebben az évben mintegy 110 ezer határsértőt tartóztattak fel, ami a 2021-es adatokhoz képest drasztikus, 92 százalékos emelkedést jelent.

Kapcsolódó tartalom

Az orosz-ukrán konfliktus élelmiszer-ellátási válsághoz vezetett, amit pontosan azok a fejlődő országok szenvednek el leginkább, amelyek eleve kibocsátói voltak a migrációnak. Az élelmezési problémák miatt több érintett országban is súlyos instabilitás lépett fel, ami tovább ösztönözte az Európába való bevándorlást.

A politikus a határsértők megváltozott, egyre erőszakosabbá váló magatartására is felhívta a figyelmet:

„Az illegális migránsok egyre erőszakosabb taktikákkal kísérlik meg a határon való átjutást. Ezt a néhány hete a marokkói–spanyol határon történt incidens is igazolja, amikor egy közel 2000 főből álló migránscsoport próbált meg erőszakosan betörni a spanyol Melillába”. 

Kapcsolódó tartalom

Annak érdekében, hogy hazánk a hasonló incidenseket elkerülje, a kormány a határvédelmi kerítés technikai megerősítéséről, valamint egy határvadász-ezred felállításáról döntött– írja bejegyzésében Orbán Balázs.

„A migránsok déli inváziója egyetlen pillanatra sem áll le, a magyar rendőrök és katonák azonban emberfeletti munkát végeznek. Köszönjük, hogy bátran védelmezik a határainkat!
A cél továbbra is változatlan: országunk biztonságának megőrzése” – összegezte a meghozott intézkedéseket a politikus.

Ajánljuk még