logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elindult a munka a Blaha Lujza tér aluljárójában

Mennyezeti munkák kezdődtek a Blaha Lujza téri aluljáróban. Ez az aluljáró gyalogosforgalmát nem, de egy üzlet nyitva tartását befolyásolja – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

Mint írták: a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódóan kedden elkezdődött az aluljáró elöregedett, tönkrement belső vízelvezető rendszerének cseréje. A csaknem négy hónapos munkavégzés négy üzlethelyiséget érint az aluljáróban, ezek közül egy nyitva tartását befolyásolja.

Az egyszerre több munkaterületen zajló kivitelezés előreláthatólag idén ősszel ér véget – közölték. A BKK úgy fogalmazott: „egyre jobban körvonalazódik” a Blaha Lujza tér új alakja. Véget értek a csatornaépítési munkák, a felújítás szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában.

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik – olvasható a BKK közleményében.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még