logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor a szankciókról: Európa tüdőn lőtte magát, most levegőért kapkod

| Szerző: hirado.hu
A legfontosabb az volna, hogy Brüsszelben belássák, tévedés történt: a szankciós politika az európaiaknak jobban fáj, mint az oroszoknak – idézte fel Facebook-oldalán a miniszterelnök a pénteki rádiós interjújában elhangzott kijelentéseit.

A szankciós politika kudarcát mutatja, hogy az áram ára az ötszörösére, a gázé pedig hatszorosára emelkedett Európában, az Oroszország meggyengítése érdekében hozott intézkedések a vártakkal ellentétben tehát nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt, ellenkező hatást váltottak ki: a szankciók jobban fájnak az európaiaknak, mint az oroszoknak.

„A legfontosabb az volna, hogy Brüsszelben belássák, tévedés történt” – jelentette ki még pénteken Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelynek részletét a miniszterelnök szombaton posztolta közösségi oldalán.

Mint mondta, nemhogy a háború lezárása felé közelednénk, a konfliktus jól láthatóan elhúzódik, és a szankciós politika ezen egyáltalán nem tud segíteni.

„Eleinte azt hittem, hogy csak lábon lőttük magunkat, de most már látszik, hogy az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, és ezért most levegőért kapkod mindenhol”– fogalmazott a kormányfő.

Mint kifejtette, egyes országokban ez az energiaforrások, a földgáz hiányában jelentkezik majd, míg más országokban lesz ugyan gáz, ám nagyon magas lesz az ára.

Magyarország az utóbbi kategóriába tartozik, mert „mi hoztunk olyan döntéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy beszerezzük a szükséges mennyiségű energiaforrást, a kérdés az, hogy milyen hosszú ideig tudjuk majd elviselhető keretek között tartani ennek az árát” – mondta a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még