logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tordai Bence a hatóságokat megtévesztve építkezhetett

| Szerző: hirado.hu
150 milliós kérdés: miből épített budai villát Tordai Bence? – ezzel a címmel jelent meg cikk a hirado.hu-n. Vagyonnyilatkozata alapján ugyanis a Párbeszéd társelnöke nem engedhetne meg magának egy ilyen értékű ingatlant. Portálunk több kérdést is elküldött a Párbeszéd társelnökének a sajtóhírek szerint engedély nélkül épített II. kerületi ingatlan ügyében, de egyelőre nem érkezett válasz – közölte az M1 Híradó.

Néhány napja a Metropol írta meg, hogy a Párbeszéd új társelnöke, Tordai Bence a hatóságokat megtévesztve építkezhetett: parasztháznak állítja be a vadonatúj épületet, amely legalább 150 milliót érhet.

A lap fotókat is közölt egy régi, lerobbant II. kerületi kertvárosi ingatlanról és a helyén egy teljesen új, modern épületről.

Az ingatlan a II. kerületi Attila utcában található, és a portál szerint azt 2016-ban vásárolta Tordai Bence. Pontosabban a telket és a rajta eredetileg álló parasztházat.

A kérdéses telekre viszont a szigorú előírások miatt nem kaphatott volna új épületre engedélyt.

A Metropol azt írja, hogy a baloldali politikus a hatóságokat megtévesztve azt hazudta, csak felújítja az eredeti házat, közben azt teljesen lebontotta, a helyére pedig egy vadonatúj villát épített.

A lap megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót. Eszerint a szakértői vizsgálat megállapította: „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve.” Az építés fázisait nyomon követő napló azt is tartalmazza, hogy„teljes bontás és gépi alapásás történt, vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

A párbeszédes politikus közösségi oldalán mindig aktív, reagál az éppen aktuális közügyekre, azonban ingatlanbotrányáról eddig egy szót sem ejtett. Az adásban most felidézték lapunk korábbi cikkét, mely részletesen foglalkozott Tordai Bence ingatlanbotrányával, és a baloldali politikust közvetlenül is megkereste.

Kapcsolódó tartalom

Tordai Bence 2018 óta országgyűlési képviselő, így azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, amelyekben ugyan már szerepel a II. kerületi ingatlan, de a pénzmozgásokat és a megtakarításokat nézve korántsem látható ilyen mértékű összeg.

Vagyonnyilatkozatából annyi látható, hogy a képviselő megtakarításai eltűntek, és egy körülbelül 20 millió forintos lakáshitelnél adóstársként van feltüntetve.

Lapunk Tordai Bencétől azt szerette volna megtudni:

  • Az ingatlan építését pontosan milyen fedezetből oldotta meg a képviselő?
  • Mekkora összeggel zárult a kivitelezés?
  • Mikor készült el a ház, és milyen engedélyeztetési folyamaton ment át?
  • Mivel a gyanú szerint illegálisan, engedély nélkül építette a szóban forgó házat, tervezi-e lebontani az engedély nélküli épületet?
  • A hatóságok megtévesztéséhez, az engedély nélküli építkezéshez kapott-e valamiféle politikai támogatást szövetségesétől a II. kerületi polgármestertől?

Tordai Bence még nem válaszolt lapunk megkeresésére.

Ajánljuk még