logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Az európai energiaválság közepette is megvédjük a rezsicsökkentést!

| Szerző: hirado.hu
A kormányfő közösségi oldalára feltöltött videójában beszélt a rezsicsökkentés fenntartásáról és arról, hogy a baloldal hogyan viszonyult az intézkedéshez.

A miniszterelnök kifejtette: Magyarország nehezebb helyzetben van, mint a gazdagabb nyugati országok. Igaz ugyan, hogy ott nincs rezsicsökkentés, és ezért teljes árat fizetnek, de a teljes rezsiár kifizetése kisebb hányadot képvisel az ő fizetésükben, mint Magyarországon képviselne.

„Magyarországon számos család esetében a rezsi elviszi nem a hatodát, hanem a harmadát vagy esetenként a felét is a jövedelemnek, ezért kellett bevezetni a rezsicsökkentés politikáját” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a rezsicsökkentési politikát egy olyan országban kell bevezetni, mint Magyarország, ahol túlságosan nagy arányát emészti föl a jövedelemnek a rezsi díja, és így kevés pénz marad másra, a család egyéb kiadásaira, és ezért kell védeni a családokat.

„A baloldal ezzel sosem értett egyet. Ez egy nagy vita még 2012 környékéről, ahol a baloldal azt mondta, hogy nem kell ilyet csinálni, azt kell csinálni, mint Nyugat-Európában: mindenki fizesse ki annak az energiának a teljes árát, amit elfogyaszt”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ez Nyugat-Európában működhet, de Magyarországon ennek a következményei rendkívül súlyosak lennének, mert szegénységbe taszítanák a családokat.

„A rezsicsökkentést mi bevezettük, hosszú időn keresztül az egész lakosságnak tudtuk fenntartani, most pedig az átlagfogyasztás tekintetében tudjuk megvédeni, és akarjuk folytatni ezt a politikát.

Mi meg akarjuk védeni a rezsicsökkentést”

– zárta videóját a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még