logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hollik: Ha a baloldalon múlna, ma mindenki piaci árat fizetne az energiáért

Ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne az áramért és a gázért – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában.

Hollik István azt mondta, hogy az orosz-ukrán háború mindenkit érint: egész Európát, benne Magyarországot is.

„A háború véget vetett a korábban megszokott életünknek, és ma mindenért küzdenünk kell, amit korábban természetesnek vettünk” – hangsúlyozta. Hozzátette: a háború miatt az energia ára a többszörösére emelkedett, az európai szankciós politika pedig visszafelé sült el, hiszen elsősorban nem Oroszországot, hanem az európai gazdaságot kényszerítette térdre.

„Ebben a helyzetben a legnagyobb felelőtlenség az, amit a baloldal képvisel, ők ugyanis ebben a nehéz helyzetben teljesen eltörölnék a rezsicsökkentést, és ezzel rázúdítanák a piaci árakat a magyar emberekre” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

„A kampányban Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt többször is elmondta, hogy a rezsicsökkentést nem szeretné fönntartani. Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a rezsicsökkentést hülyeségnek nevezte, ma reggel pedig a baloldal köztársaságielnök-jelöltje, Róna Péter azt nyilatkozta, hogy nem kell az ársapka, nem kell a rezsicsökkentés, a piaci árakhoz kell alkalmazkodni” – mondta Hollik István.

A kommunikációs igazgató szerint ez tiszta és világos beszéd. Azt jelenti, hogy ha a baloldalon múlna, akkor ma mindenki piaci árat fizetne. Egy átlagfogyasztó az áramért átlagosan 50 830, míg a gázért 131 441 forintot fizetne havonta. Ez havi 159 ezer forint pluszkiadást jelentene egy családnak a mai, rezsicsökkentett árhoz képest – mondta.

Ez a baloldali politika tönkretenné a magyar gazdaságot és a magyar családokat, ezért mi kiállunk a mellett, hogy háborús időkben is maradjon meg a rezsicsökkentés az átlagfogyasztás szintjéig.

„Csak ezzel tudjuk átvészelni a nehéz háborús időket” – hangoztatta Hollik István.

 

Ajánljuk még