logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A pártelnökség után a frakcióvezetést is bukta Jakab Péter

| Szerző: hirado.hu
A Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről – jelentette be közösségi oldalán Jakab Péter a párt korábbi elnöke, akit a pártvezetői tisztség után ezek szerint a frakcióvezetői posztról is leváltottak pártjában.

 

Mint ismert, Jakab Pétert Gyöngyösi Márton váltotta a pártelnöki székben, aki rögtön átalakításba is kezdett. Jakab és kabinetfőnöke embereitől sorra vált meg a párt új vezetése.

Kapcsolódó tartalom

Várható volt, hogy Jakab a maradék befolyását is elveszíti a pártban, alighanem így látta ezt a politikus is, aki közösségi média felületein jó ideje nem használja a Jobbik logóját.

A Gyurcsány Ferenc szövetségesének számító

Jakabot most a parlamenti frakció vezetésétől is megfosztották.

Az expártelnök így kommentálta a döntést: „A Jobbik ma leváltott a parlamenti frakció éléről, teljesítve a Fidesz vágyát.”

Bejegyzésében kitért arra, amit politológusok és politikusok is jó ideje fejtegetnek:

„Hogy a Jobbik merre tart, nem tudom”.

„Egy biztos: én maradok a nép pártján!” – zárta bejegyzését.

A Jobbik pénteki közleményük szerint Lukács László György lett a frakció vezetője. Általános helyettesének Brenner Kolomant, frakcióvezető-helyettesnek pedig Sas Zoltánt választották meg a képviselők.

Megköszönték Jakab Péter frakcióvezetőként végzett munkáját, és jelezték, tevékenységére a képviselőcsoport továbbra is számít.

Jakab Pétert május 7-én választották újabb két évre pártelnökké, ám ő alig egy hónappal később – frakcióvezetőségének megtartása mellett – lemondott a posztról. A Jobbik élére július 2-án Gyöngyösi Mártont, a párt egyetlen európai parlamenti (EP-) képviselőjét választották a küldöttek.

Ajánljuk még