logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány a rezsicsökkentésről: Az egy hülyeség

A baloldal a kezdetektől támadta a rezsicsökkentést – erre hívta fel a figyelmet összeállításában a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy baloldali politikusok, többek között ostobaságnak és felelőtlennek nevezték, Gyurcsány Ferenc pedig azt mondta róla, hogy hülyeség. Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje pedig még néhány napja is arról beszélt, hogy mindenkinek éreznie kell az energiaárak növekedését – hangzott el az M1 Híradójában.

Továbbra is támadja a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentést. Márki-Zay Péter kedden este az ATV stúdiójában még mindig arról beszélt: piacpártinak kell lenni, vagyis igenis érezni kell az energiaár-növekedést.

Egy korábbi videóbejelentkezésében pedig arról beszélt, hogy az Európai Unióban sehol máshol nincs sem rezsicsökkentés, sem hatósági benzinár, és mégis boldogabb, fejlődőbb, gazdagabb országok.

Azt is mondta egy alkalommal: a rezsicsökkentés felelőtlen lépés. 2021 novemberében pedig közölte: a baloldal választási győzelme esetén a rezsicsökkentést nem szeretnék fenntartani. A rezsicsökkentés helyett Márki-Zay Péter inkább a spórolást ajánlotta az embereknek.

„Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni” – fogalmazott akkor.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke ennél egyszerűbben fogalmazott az Origo kérdésére, hogy mi a baloldal közös álláspontja a rezsicsökkentésről, mire azt mondta: „az egy hülyeség”.

Felesége, Dobrev Klára viszont szerdán már azzal kampányolt közösségi oldalán, hogy a kormány megbukott, mert eltörli a rezsicsökkentést és adókat emel. Mindez azok után hangzott el, hogy Gyurcsány Ferenc napokkal korábban bejelentette: újra hatalomra készül.

Az illegitim választás narratíváját elvetette a DK, most azt a taktikát választotta, hogy inkább szembemegy a kormánnyal, és be is jelentkezett a párt a hatalomért – mondta Palóc André az M1-en. A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint azonban

a magyar gazdaság erős lábakon áll, a rezsicsökkentés pedig hasznos, aminek megtartásáért a kormány mindent megtesz.

Palóc André emlékeztetett rá: amíg a baloldal volt hatalmon, államcsődközeli állapotot teremtettek Magyarországon. Adókat emeltek és növelték a rezsiköltségeket.

Ajánljuk még