logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

150 milliós kérdés: miből épített budai villát Tordai Bence?

| Szerző: hirado.hu
Vagyonnyilatkozata alapján a Párbeszéd társelnöke nem engedhetne meg magának egy 150 milliós ingatlant.

 

A Metropol hívta fel a figyelmet a baloldali politikus gyanús ingatlanügyeire. A lap információi szerint Tordai a hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett egy mintegy 150 millió forint értékű villát.

Tordai 2016-ban vett telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

A telken állt egy régi parasztház, a baloldali politikus a gyanú szerint lényegében e mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat. Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért megtéveszthette a hatóságokat: az építkezést felújításnak álcázhatta, miközben az eredeti házat lebontatta, és a helyére egy vadonatúj ingatlant épített.

Az eredeti parasztház, amely a Tordai Bence által vásárolt II. kerületi telken állt (Fotó: Metropol)

Kapcsolódó tartalom

A politikus cáfolta, hogy ne lett volna engedélye. A képviselő kiemelte: az épületre nem vettek fel sem csokot, sem hitelt, újlipótvárosi lakásuk eladásának árából tudták azt megvásárolni és „felújítani”. Ugyanakkor arról a képviselő nem beszélt, hogy mennyiért adták el a szóban forgó újlipótvárosi ingatlant, és az új ház pontosan mennyibe került.

Tordai állítása szerint a sajtóban megjelent 150 milliós ár túlzó, körülbelül ennek a feléből jött ki az építkezés a főváros egyik legdrágább kerületében.

Fotó: Metropol

A baloldali politikus 2018 óta országgyűlési képviselő, így azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, amelyekben már szerepel a II. kerületi ingatlan, de a pénzmozgásokat és a megtakarításokat nézve korántsem látunk ilyen mértékű összegeket. Vagyonnyilatkozatából mindössze annyi látható, hogy a képviselő megtakarításai eltűntek, és egy körülbelül 20 millió forintos lakáshitelnél adóstársként van feltüntetve.

A hirado.hu kérdéssel fordult Tordai Bencéhez. Lapunk szeretné megtudni:

  • Az ingatlan építését pontosan milyen fedezetből oldotta meg a képviselő?
  • Mekkora összeggel zárult a kivitelezés?
  • Mikor készült el a ház, és milyen engedélyeztetési folyamaton ment át?
  • Mivel a gyanú szerint illegálisan, engedély nélkül építette a szóban forgó házat, tervezi-e lebontani az engedély nélküli épületet?
  • A hatóságok megtévesztéséhez, az engedély nélküli építkezéshez kapott-e valamiféle politikai támogatást szövetségesétől a II. kerületi polgármestertől?

Ajánljuk még