logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Botrányba került Tordai Bence: Engedély nélkül építhetett villát a baloldali politikus

| Szerző: hirado.hu
A hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett villát Tordai Bence baloldali politikus Budapest legdrágább kerületeinek egyikében – írja a Metropol. A lap szerint Tordai megtévesztve a hatóságokat, a szükséges engedélyek hiányában parasztháznak álcázva építhette a luxusvillát.

Építési engedély nélkül, és a hatóságokat félrevezetve építhetett magának luxusvillát a párbeszédes politikus – számolt be róla a Metropol.

A lap információi szerint Tordai 2016-ban vásárolt telket magának Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Egyébként éppen ő támadta legintenzívebben a Fashion Streetet megálmodó, az állítólag ugyancsak illegitim módon építkező milliárdost, Csipák Pétert.

A Metropol azt írja: Tordai Bence a kérdéses telekre vonatkozó szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat. Azonban, amint az a Metropol írásából kiderült, a baloldali politikus a korábbi épületet teljes egészében lebontatta és helyére egy vadonatúj 150 millió forint értékű luxusvillát épített.

Az eredeti parasztház, amely a telken állt:

Az eredeti parasztház, amely a Tordai Bence által vásárolt II. kerületi telken állt. (Kép: Metropol)

A felújítások utáni végeredmény:

A Tordai Bence által vásárolt telken álló parasztház helyére épült luxusvilla. (Kép: Metropol)

A képeken egyértelműen látható, hogy az eredeti épületet elbontották és egy teljesen újat építettek a helyére:

Kép: Metropol

Mint az kiderült a Metropol írásából a szerkesztőség megszerezte az építkezéseken kötelezően vezetendő e-naplót, amelyből kiderült:

a régi házat teljesen elbontották sőt, mi több az új háznak géppel ástak új alapot.

A napilap értesülései szerint, szakértői vizsgálat született, amely feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi aláásás történt”, vagyis a ház illegális építkezésnek minősül, amely miatt egyértelműen le kell bontani.

A botrány miatt a Metropol felveti a kérdést:

Kaphatott-e Tordai Bence a hatóságok megtévesztéséhez és az engedély nélküli építkezéshez segítséget legfőbb politikai szövetségesétől, a II. kerületi polgármestertől, Őrsi Gergelytől?

Tordai Bence legfőbb szövetségesével a II. kerületi polgármesterrel, Ősi Gergellyel fotózkodik. (Kép: Metropol)

A botrány egyébként azért is érdekes, mivel éppen az a Tordai Bence építkezhetett engedély nélkül, aki korábban a legintenzívebben támadta a hasonló törvényszegéssel vádolt milliárdos Csipak Pétert.

Tordai Bence a Csipak-villa előtt. (Kép: Metropol)

A Metropol szerint a politikus azóta is folyamatosan követeli, hogy kezdjék meg a Csipak-villa elbontását. Állítólag néhány hete feljelentést is tett az ügyben.

Ajánljuk még