logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Országgyűlés csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát

Az Országgyűlés együttese nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyet hat Kárpát-medencei csapat részvételével rendeztek meg pénteken és szombaton.

Pénteken a csoportmérkőzéseket bonyolították le, 2×25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztókra került sor, itt már 2×35 percesek voltak a meccsek a budapesti BVSC-pályán.

Az első napon az A csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a B-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt.

A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.

A program zárultával a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt. Ez volt a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Erdélyben, Csíkszentdomokoson került sor. A résztvevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, „civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak.

Csoportkép a Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagjairól (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként – „old boys” korosztályból, 44 éven felüliek közül – egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból.

A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben is – tájékoztatta az MTI-t Magyar Zoltán szövetségi kapitány, tornaigazgató. A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

Ajánljuk még