logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 800 migránst állítottak meg a hatóságok egy nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 6-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 660 határsértőt tartóztattak fel és 170 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számot be a police.hu.

Az országos határrendészeti összesítő alapján Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 28 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Kunbaja, Lajosmizse, Mátételke, Mélykút, Tompa, Vaskút területén.

Kapcsolódó tartalom

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 445 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr–Moson-Sopron megyében a járőrök 3 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Zsira, Fertőszéplak és Hegykő külterületén.

Újmohácson és Tatabányán összesen 9, Szurdokpüspökiben 24, Ócsán 7, Bogyiszló és Pinkamindszent közigazgatási területén összesen 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 170 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 101 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ajánljuk még