logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rétvári: A rezsicsökkentés eredményeit az Eurostat is visszaigazolta

A polgári kormányzás kezdete óta felére csökkent azon magyar háztartások aránya, melyek havi jövedelmük több mint negyven százalékát költik lakhatási költségekre. Míg hazánkban jelenleg a háztartások 4,9 százalékának jelent aránytalanul nagy terhet a rezsi- és részletfizetés, addig ez az arány az EU-ban 7,8 százalék – mondta Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés eredményeit az Eurostat is visszaigazolta.

Az EU-ban a lakhatási költségek már a háborús áremelkedések előtt is magasak voltak, Magyarországot azonban védi a rezsicsökkentés – emelte ki a lap csütörtöki cikke szerint a politikus.

Elmondta: az Eurostat azt vizsgálta, hogy a háztartások mekkora részében költik havi jövedelmük több mint 40 százalékát lakhatásra az emberek, Magyarország eredménye a negyedik legjobb lett az EU-ban.

Rétvári Bence hangsúlyozta:

a magyar javulás kiemelkedő, 2010 óta 11,3 százalékról 4,9 százalékra csökkent a lakhatási költségre jövedelmük nagy részét költők aránya.

Hozzátette, hogy a rezsicsökkentésnek, a devizahitelek kivezetésének és a csoknak köszönhetően a magyar lakhatási költségek jelentősen kedvezőbbek az uniós átlagnál.

Most, amikor a háborús áremelkedések a lakhatási költségeket is soha nem látott mértékben emelik Európa szerte, különösen fontos, hogy Magyarország az elmúlt években stabilizálta a magyarok lakhatási helyzetét” – fogalmazott a lapnak adott nyilatkozatában Rétvári Bence.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még