logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma még változtathatnak a megjelelölt egyetemek sorrendjén a jelentkezők

| Szerző: hirado.hu
Ma jár le a határideje annak, hogy a jelentkezők módosíthatják az általuk választott szakok sorrendjét az E-felvételiben. Csakhogy ez nem egyszerű: sorrendet módosítani ugyanis csak egyetlen alkalommal lehet. A felsőoktatási felvételi ponthatárokat július 21-én hirdetik ki. Akkor dől el, hogy kit, melyik egyetemre vettek fel - közölte az M1 Híradó.

Az idei évben július 21-én, vagyis két hét múlva derül ki, hogy kit melyik képzésre vettek fel.

Nagyon magas a jelentkezők száma a Debreceni Egyetem képzéseire

Több mint 8500-an jelölték meg első helyen a Debreceni Egyetem képzéseit. A legnépszerűbb karainkon, ugyancsak azt lehet mondani, hogy nagyon magas a jelentkezők száma, ott megközelíti az 1800-2000-t az első helyes jelentkezések száma – mondta el Pető Károly a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

Évről évre egyre többen jelentkeznek a Pécsi Tudományegyetemre is, ahol nemzetközi szinten is elismert tanárok oktatnak

Fedeles Tamás a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese úgy fogalmazott: Pécs egy élhető város minden területen szinte az alapképzéstől egészen a doktori képzésig lehetőséget biztosít és olyan felkészült oktatóink vannak, akik nemcsak hazai hanem nemzetközi szinten is láthatóak.

A diákok körében továbbra is a gazdálkodási és menedzsment szak a legnépszerűbb a hazai felsőoktatásban: ilyen diplomával sokan ügyintézőként helyezkedhetnek el, és pályakezdőként akár 350-400 ezer forintot is kereshetnek. A második legnépszerűbb szak a kereskedelem és marketing képzés, és a pszichológia számít a harmadig legfelkapottabb szaknak a hazai felsőoktatásban.

Budai Marcell a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke az M1-nek azt mondta:

A héten fontos határidő következik, a diákok ugyanis csütörtökig módosíthatják a sorrendjét a megjelölt szakoknak.

Két fontos teendője van mindenkinek.

Egyrészt egy egyetemen több szakot is meglehet jelölni. A felvételi jelentkezési sorrendjét egyszer lehet módosítani, amelyet a mai napig tehet meg a felvi oldalán, aki megváltoztatta döntését. A jelentkezés mellé benyújtandó szükséges dokumentumokat a mai napig pótolhatják a felvételizők – hívta fel a leendő hallgatók figyelmét Budai Marcell a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még