logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: A szabadkai lövöldözés után új szintre lépett a fenyegetettség

| Szerző: hirado.hu
Egy bonyolult és veszélyes határőrizeti kihíváshoz érkeztünk – mondta Bakondi György a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában. A belbiztonsági főtanácsadó szerint a déli határt őrző rendvédelmi egységek, valamint a műszaki berendezések elleni támadások eddig is rendszeresnek számítottak, a Szabadkán történt lövöldözés után azonban a fenyegetettség új szintjéhez érkeztünk. A migránscsoportok az egész ország belső biztonságára veszélyt jelentenek.

 

„Eddig is több száz település érte a műszaki berendezéseket, és a határt őrző rendőri, katonai egységeket“- mondta a kormány közösségi oldalára felkerült videóban Bakondi Gyögy. A belbiztonsági főtanácsadó szerint azonban a múlt hét szombaton, Szabadkán történt incidens, amikor migránscsoportok fegyverrel támadtak egymásra, és a kiérkező szerb rendőri erőkre, Magyarország számára is egy új minőségű fenyegetettséget hozott el.

Bakondi György hangsúlyozta, a határvédelem éppen azért számít bonyolult kihívásnak, mert nem csupán egy határszakasz, hanem egyúttal az egész ország belső biztonsága forog kockán.

„Az áttörő csoportok, erőszakot alkalmazó csoportoknak a fenyegetése az természetesen nem csak az ott lévő katonai, rendőri erőket, vagy a műszaki akadályrendszert érinti, hanem

 veszélyt jelent Magyarország szuverenitására, belső rendjére is”

A szakértő az ország stabilitásának megőrzése érdekében alapvető feltételként nevezte meg a határok védelmét.

” A belső biztonság előfeltétele a határbiztonság” – mondta Bakondi György.

Ajánljuk még