logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányszóvivő: A béke az egyetlen megoldás

A kormányszóvivő azt hangsúlyozta az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hogy „békét akarunk, a béke az egyetlen megoldás”.

Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videóhoz fűzött bejegyzésében azt írta: Adrianna és Timur az orosz-ukrán háború elől menekülve édesanyjukkal érkeztek Magyarországra. Nehéz, szinte elképzelhetetlen útjuk volt idáig, „néha puskaropogással és ágyúszóval kísérve”.

A békére, a biztonságos visszatérés lehetőségére várnak. A két édesanya az eltelt idő alatt az egyik szombathelyi gyárban helyezkedett el, míg a gyerekek a helyi iskolába jártak” – fűzte hozzá.

Szentkirályi Alexandra megfogalmazása szerint Adrianna és Timur sok mindenen mentek keresztül,

ezért is volt nagy öröm és megható érzés látni azt a néhány felhőtlen pillanatot, amelyet a Magyarországon folyó FINA vizes világbajnokságon tudtak nekik szerezni.

Nemcsak nézőként, de saját nemzetük szurkolóiként követték végig a szinkronúszó csapatok számait, és ők is részt vettek az éremátadásban, az aranyat ráadásul az ukrán együttes nyerte el – jelezte a kormányszóvivő.

Az orosz-ukrán háború kitörése miatt milliók kényszerültek elhagyni hazájukat, otthonaikat.

Sok százezer család szakadt szét: az apák a frontra harcolni, míg feleségeik, gyermekeik, idős emberek az idegenbe biztonságot keresni indultak – fejtette ki Szentkirályi Alexandra, hozzátéve: a többi között Magyarországra is, ahova eddig több mint 800 ezer menekült érkezett hosszabb, rövidebb időt itt töltve.

Ők nem csak biztonságra leltek, hanem „biztosítottunk, biztosítunk is mindent, ami a mindennapokhoz szükséges: szállást, ellátást, ha kell, orvosi ellátást, a gyerekeknek óvodát és iskolát, a felnőtteknek munkát” – írta, hangsúlyozva „nem lehet más válaszunk a mostani helyzetre, mint hogy békét akarunk; a béke az egyetlen megoldás”.

Ajánljuk még