logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fegyveres biztonsági őrök jelentkezését várja a rendőrség

A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg a déli határon szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrök létszámemelése az elsődleges feladat, az önálló határrendészet felállítása prioritás, de arról egyenlőre még nem született kormánydöntés.

 

A rendőrség szervezetében jelenleg is 1923 fegyveres biztonsági őr dolgozik munkavállaló, illetve rendvédelmi igazgatási jogviszonyban, akik közül több százan már évek óta a déli határszakaszon teljesítenek szolgálatot – írja közleményében a Police.hu.

A kormány az év elején biztosított bérfedezetet a létszám további emelésére, jelentős mértékben támogatva ezzel a rendőrség határőrizeti tevékenységét. A speciális feladatokhoz igazított, újra gondolt munkaszerződés alapján márciusban indult a toborzás, és az erre vonatkozó álláshirdetés jelenleg is olvasható a rendőrség honlapján. A fegyveres biztonsági őrök az ukrán, a román és a szerb zöldhatáron, illetve a határátkelőhelyeken látnak el szolgálatot.

A határvadászok toborzása csak a kormány döntését követően kezdődhet meg, a részletek kidolgozása jelenleg folyamatban van.

Ajánljuk még