logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Életeket mentett a Magyar Közút munkatársa az M3-as autópályán

| Szerző: hirado.hu
Életveszélyes helyzetből mentett ki egy családot a Magyar Közút munkatársa múlt hét pénteken reggel az M3-as autópályán. Egy személyautó defekt miatt a szalagkorlátnak ütközött és szembefordult a forgalommal. A kiérkező forgalomtechnikai művezető a házaspárt és kislányukat azonnal biztonságos helyre vezette, majd élete kockáztatásával a sérült autót is sikerült kihoznia a forgalomból.

Június 24-én pénteken, a kora reggeli órákban egy személyautó defekt miatt a szalagkorlátnak ütközött és szembefordult a forgalommal az M3-as autópályán – látható a Magyar Közút által közzétett videóban.

Az autóban egy házaspár és a kislányuk utazott.

A szülők a helyzetet tévesen felmérve a történtek után gyermekükkel együtt kiszálltak a gépjárműből, és az apa hozzáfogott, hogy kicserélje a defektes kereket.

Az esetet több arra elhaladó autós is jelentette, a Magyar Közút azonnali segítséget a helyszínre küldve a rendőrséget is riasztotta.

A pár perc alatt kiérkező Krisztián Gábor forgalomtechnikai művezető első dolga volt, hogy a családot a belső sávból biztonságos helyre vezesse, majd a további balesetek megelőzése érdekében – élete kockáztatásával – a lerobbant autót is ki akarta hozni a forgalomból.

A videón jól látható, amikor a közút munkatársa a sérült gépjárműbe beszállt, és két nagy sebességgel szembejövő autó csak az utolsó másodpercben tudott előtte lefékezni. Krisztián Gábor elmondása szerint körülbelül tíz centiméteren múlott, hogy ne rohanjanak belé. Ekkor úgy döntött, hogy az autóból kiszállva láthatósági mellényét feje fölött lóbálva próbál jelezni a forgalomnak, bízva abban, hogy így időben fel tudja hívni a szembejövő autósok figyelmét a belső sávban veszteglő autóra. Pár perccel később a kiérkező rendőrség segítségével már elérkezettnek látta az időt a defektet kapott gépjármű kihozatalára, amit végül baleset nélkül tudott megtenni.

A  gyors, bátor és szakszerű intézkedésnek hála az incidens nem végződött tragédiával, valamint személyi sérülések és további anyagi károk sem keletkeztek.

Borítókép: A defekt miatt szalagkorlátnak csapódott és a belső sávban a forgalommal szembefordult autóhoz kiérkező Magyar Közút munkatársa intézkedik az M3-as autópályán 2022. június 24-én. Forrás: Youtube

Ajánljuk még