logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre agresszívebbek a migránsok, ezért is van szükség a határvadász egységek létrehozására

Az elmúlt hetekben többször is közzétett a magyar kormány olyan felvételeket, amelyeken az látszik, hogy fegyver vagy fegyvernek látszó tárgy van a határon átjutással próbálkozó migránsoknál. Az átjutási kísérletek is egyre agresszívebbek, a rendőrökre is rátámadnak az illegális bevándorlók. Szijjártó Péter a Kossuth Rádióban azt mondta: Magyarország továbbra sem engedi be a migránsokat, ezért van szükség a határvadász egységek létrehozására – hangzott el az M1 Híradójában.

A bevándorlók egyre bátrabbak és sokszor már a hatóságok láttán sem riadnak vissza, sőt egyre gyakrabban van nálunk valamilyen fegyver, amivel rátámadnak a rendőrökre és a katonákra.

Volt olyan eset is, amikor

a migránsok botokkal, kövekkel, tégladarabokkal támadnak a rendőrökre, van akinél pisztolyra hasonlító tárgy is van.

A migránsok türelme egyre fogy – erre hívják fel a figyelmet szakértők. A migrációkutató intézet kutatója szerint, erre utalnak a folyamatos összecsapások is.

Kapcsolódó tartalom

A nyomás egyre nagyobb a magyar határon. Szombat este a rendőrök 60 migránst állítottak meg, akik ráadásul pont a szabadkai fegyveres bandaháború helyszíne felől akartak illegálisan bejutni Magyarországra. Ásotthalomnál fogták el őket. A csoport tagjai afgán, indiai, pakisztáni és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni.

A helyzet tovább romolhat. A határ szerb oldalán a hivatalos adatok szerint mintegy 6000 bevándorló várakozik. Számuk azonban ennél jóval több lehet,

hiszen rengetegen bujkálnak erdőkben, vagy elhagyott házakban.

A bevándorlók között olyanok is vannak, akiket a szombat éjjel fordítottak vissza a magyar rendőrök.

Háromezer eurót fizettem az embercsempészeknek mégsem juttattak át engem” – háborgott egy férfi, aki azt mondta, hogy a családja fizette ki neki az utat Nyugat-Európába.

Kapcsolódó tartalom

Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről – ezt már a külgazdasági és külügyminiszter mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó Péter kifejtette, a keletről érkező háborús menekülteknek joguk van belépni Magyarországra. Ezzel szemben a délről érkező illegális bevándorlók több biztonságos ország határait is megsértik.

Kapcsolódó tartalom

A határokat továbbra is szigorúan kell védeni, Magyarország is szigorúan, erősen védi a déli határát. Ezért van szükség arra, hogy határvadász egységek jöjjenek létre, amelyek képesek lesznek arra, hogy Magyarország határát megvédjék, párhuzamosan azzal, hogy a rendőröket és a katonákat tehermentesíteni lehessen ezen feladat alól”.

Kapcsolódó tartalom

Erre pedig a számok alapján is nagy szükség van. Egy nap alatt ismét mintegy 600 bevándorlót állítottak meg itthon a hatóságok. Az elmúlt négy hét alatt pedig 22 ezernél is több migránssal szemben kellett intézkedniük.

Ajánljuk még