logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hétvégi időköziken is jelentős fideszes győzelem született

| Szerző: hirado.hu
Vasárnap 27 településen választottak polgármestereket, illetve több helyen helyi képviselőket is.

A vasárnap tartott időközi önkormányzati választásokon is nagyarányú Fidesz-győzelem született. A legtöbb helyen független jelöltek nyerték el a tisztségeket, de a baloldal így sem remekelt.

Ezúttal Dunaújvárosban szenvedtek jelentős vereséget, főleg annak fényében, hogy 2018-ban még a térség országgyűlési képviselője is jobbikos politikus lett. Az országgyűlési választáson újra kormánypárti győzelem született, most pedig Lőrinczi Konrád, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött Dunaújvárosban, a 2. egyéni választókerületben vasárnap megtartott időközi választáson.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert tavaly áprilisban az addigi képviselő, Utassy Éva (Rajta Újváros! Egyesület) meghalt.

Kapcsolódó tartalom

Szintén Fidesz-győzelem született a baloldali fellegvárként számon tartott Budaörsön, ahol a 10. számú egyéni választókerületében Török István, a Fidesz jelöltje a szavazatok 55,52 százalékát megszerezve győzte le Hajdu Lászlót.

2019 őszén mind a tíz körzetben az összellenzéki jelöltek győztek, a Fidesz-KDNP-nek négy képviselői hely jutott a kompenzációs listáról.

Jászárokszálláson Antal Péterné Szerző Ildikó nyerte a polgármester-választást, ahol a képviselő-testület nyolc tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A képviselőket huszonhárom jelölt közül választották ki a jászárokszállásiak, akik közül tizennyolcan függetlenként indultak, hárman a Fidesz-KDNP, egy-egy ember a Demokratikus Koalíció (DK) illetve a Párbeszéd jelöltjeként.

Jászárokszálláson azért kellett időközi választást kiírni, mert feloszlott a képviselő-testület.

Kelei Zita (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást Őrtilosban, Bodó Imre (független) jelölt pedig a Csongrád-Csanád megyei Újszentivánon győzött. Szintén független jelölt győzött Alsónánán, Vanyarcon, és Hugyagon is. Nagylócon is független, de a Fidesz-KDNP által támogatott polgármestert választottak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szamosújlakon és Szamostatárfalván is kormánypárti győzelem született, míg Császlón és Pátrohán függetlenek nyertek.

Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5-5 településen tartottak választásokat, mindenhol független jelöltek mérkőztek meg egymással.

Ajánljuk még