logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videón a csomagautomatákat fosztogató férfi, akit most lekapcsoltak a rendőrök

| Szerző: hirado.hu
A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki fél éve több csomagautomatát is feltört Budapesten és a környező településeken. A 35 éves tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott  – közölte a rendőrség a Police.hu honlapon.

A rendőrség kedden elfogta K. Tibort, aki először februárban Gyálon próbálkozott hat csomagautomata felfeszítésével, de azok üresek voltak.

A 35 éves férfit ezután Herceghalmon tört fel egy csomagküldő szekrényt, amiből egy mobiltelefont vitt el.

A sikeren felbuzdulva K. Tibor áprilisban egy XI. kerületi automatát rongált meg, majd abból négy telefont és egy fülhallgatót lopott el. A szekrények feltörését folytatta Pesterzsébeten és Budafokon; három automatából műszaki cikkeket tulajdonított el.

A férfi a találomra kiszemelt szekrényeken kívül más módszert is használt; hamis adatokkal rendelt különböző termékeket utánvételi fizetéssel az általa megjelölt csomagautomatákba, amiket megfigyelt.

Miután a futár a szekrényben elhelyezte az árukat, egyszerűen feltörte az ajtókat és kivette belőle a küldött dolgokat. Ezzel a módszerrel Kispesten két alkalommal okozott kárt.

K. Tibor utolsó alkalommal Szigetszentmiklóson próbálkozott, azonban a feltörés pillanatában megzavarták, ezért elmenekült. A tolvaj a lopások alkalmával közel négymillió forint kárt okozott.

A BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lopás bűntett miatt folytatott eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ajánljuk még