logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fél év alatt megduplázódott az illegális migránsok száma a tavalyi évhez képest

| Szerző: hirado.hu
Január elejétől június végég közel 60 ezerrel több illegális migráns próbált meg hazánk területére bejutni idén, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a rendőrség heti bontásban közölt, az illegális migráció alakulásáról szóló adatokból.
A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti a grafikát (Forrás: hirado.hu)

 

A rendőrség adatai szerint 2021-ben az év első 25 hetében 44 557 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök, ez a szám idén több mint a duplájára, 104 155-re nőtt.

Mivel a magyar határra nehezedő migrációs nyomás egyre nő, Orbán Viktor a rendőrség keretein belül működő új határvadászrendszer felállítását kérte Pintér Sándor belügyminisztertől.

A kormányfő szerint tarthatatlan, hogy miközben tőlünk keletre háború dúl, a magyar katonákat gyakorlatozás helyett a határvédelem köti le.

A nyáron Pintér Sándor belügyminiszternek egy olyan testületet kell létrehoznia, amelynek feladata a határ védelme lesz – közölte Orbán Viktor az Országgyűlésben hétfőn. A miniszterelnök hangsúlyozta: tarthatatlan, hogy miközben tőlünk keletre háború dúl, a magyar katonákat gyakorlatozás helyett a határvédelem köti le, illetve tehermentesíteni kell a családjuktól távol szolgáló rendőröket is.

Az a feladat, amit kiadtam a belügyminiszternek, hogy szeptemberre egy a rendőrség keretein belül működő, de nem a rendőrökből és katonákból álló új testület felállítását kérem, ami kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni” – fogalmazott a miniszterelnök.

Magyarország álláspontja 2015 óta változatlan: nem támogatja az illegális migrációt, megvédi az ország határait.

Időközben újabb magyar rendőri egység indult Észak-Macedóniába, hogy segítse az illegális migráció elleni küzdelmet. Czukor Gergely alezredes hangsúlyozta: a migrációs nyomás az elmúlt években a nyugat-balkáni útvonalon folyamatosan erősödött, és a tavalyi évhez képest is jelentős növekedést tapasztalnak.

Kapcsolódó tartalom

Az összes Európába tartó migránsútvonalon emelkedik az illegális bevándorlók száma. Többségük a könnyű megélhetés és a jólét reményében indul útnak.

A helyzet a Nyugat-Balkánon a legsúlyosabb, ott afgán, szír, pakisztáni és indiai migránsok tízezrei zsúfolódtak össze. Szerbia is megtelt, rendszeresek a vallási és etnikai konfliktusok a migránsok között.

A magyar határzáron sokszor felfegyverkezve, csoportokban próbálnak átjutni az érkezők, csak idén 164-szer támadtak a rendőrökre.

Szinte hétről hétre készülnek olyan felvételek, amelyek az egyre agresszívebb átkelési kísérleteket mutatják be.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még