logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deák Dániel: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!

| Szerző: hirado.hu
A politológus közösségi oldalán gyűjtötte össze, hogy a baloldal mivel fenyegetőzött a választás előtt.

Deák Dániel azzal kezdte bejegyzését, hogy egyre többször hangzik el a baloldalon, hogy nagyobb szerénységet várnának el a Fidesztől. „»Nem kéne a földön fekvőbe rúgni«, ne bántsa a Fidesz az ellenzéket, hiszen nagyon rossz állapotban vannak, itt az ideje az árokbetemetésnek – érvelnek”.

A politológus posztjában sorra vette azokat a választás előtti kijelentéseket, amelyek a baloldal vezető politikusaitól származnak:

  • Gyurcsány Ferenc: „Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.”
  • Jakab Péter: „Orbán a börtönválogatott csapatkapitánya lesz, nem a Fidesz frakcióvezetője”.
    „Az első napomon az irodám előtt fognak ülni a fideszesek, várják majd a sorsukat.”
  • Fekete-Győr András: „A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz.”
  • Dobrev Klára: „Ki kell mondani, hogy az alaptörvény alkotmányellenes. Aki ránk szavaz, úgy szavazzon ránk, hogyha az egyszerű többséget szerezzük meg, akkor is le fogjuk bontani az Orbán-rendszert.”

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a sort a végtelenségig lehetne folytatni.

„A lényeg:

feles többséggel alkotmányoztak volna, a fideszeseket ítélet nélkül már az első napon bebörtönözték volna, lecsukták volna a jobboldal gazdasági holdudvarát, földönfutóvá tették volna a jobboldali értelmiséget és egyszerűen zárójelbe tették volna mindazt, amit a jobboldal felépített az elmúlt 12 évben”

– fogalmazott Deák Dániel

„Ezután szerintem azon, hogy a jobboldal nem kedveskedik nekik, szerintem ne lepődjenek meg. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!” – zárta bejegyzését a politológus.

Ajánljuk még