logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zárva lesznek ma az orvosi rendelők és a gyógyszertárak, a Kormányablakokban viszont intézhetünk ügyeket

Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. A Kormányablakok viszont a mai köztisztviselők napja ellenére is nyitva lesznek, így ott intézhetjük ügyeinket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.

A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településen vagy megyénként, akár kilistázva) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján lehet tájékozódni, az ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ elérhetőségen.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján, július 1-jén tartanak.

A kormányablakok és a kormányhivatali ügyfélszolgálatok ezzel ellentétben rendes pénteki nyitva tartás szerint fogadják az ügyfeleket július 1-jén, pénteken is.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még