logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kormányszóvivő bejelentette, hogy a kormány támogatja a diákok nyári munkavállalását

| Szerző: hirado.hu
A 25 év alatti fiatalok szja-mentességén túl a kormány július 1-jén induló Nyári diákmunkaprogramban a 16–25 év közötti nappali tagozatos egyetemi hallgatókat és középiskolás diákokat foglalkoztató munkáltatók kaphatnak támogatást.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő /Kép forrása: Facebook

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán osztotta meg a diákok nyári munkavállalásának lehetőségeit.

A kormány többféleképpen támogatja azokat a diákokat, akik a nyár folyamán munkát szeretnének vállalni, illetve azokat a munkáltatókat, akik diákokat szeretnének foglalkoztatni. A 25 év alatti fiatalok szja-mentességén túl a július 1-jén induló Nyári diákmunkaprogramban a

16–25 év közötti nappali tagozatos egyetemi hallgatókat és középiskolás diákokat

foglalkoztató munkáltatók kaphatnak támogatást.

A Nyári diákmunkaprogram június 15-én indult és augusztus 31-ig tart.

A diákoknak június 15-től nyílt lehetőségük, hogy regisztráltassák magukat az illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnál, míg a tényleges foglalkoztatás július 1-től kezdődik.
A program két pillérre épül:

1. pillér: önkormányzati diákmunka

A területi, települési önkormányzatok, illetve intézményeik és egyházi jogi személyek vehetik igénybe a támogatást. A munkabér összegének 100 százaléka kerül megtérítésre, amely legfeljebb 2 hónap időtartamú és legfeljebb napi 6 órás munkaviszonyban történő foglalkoztatás esetén támogatható. A támogatás megállapításakor havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 195 000 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 150 000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

2. pillér: diákmunka a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén

A mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén is lehetőség nyílik a program keretében a diákok idényjellegű foglalkoztatására. Bértámogatásként a munkabér összegének 75 százaléka kerül megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra és maximum napi 8 órás foglalkoztatás esetében támogatható. A támogatás megállapításakor havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 195 000 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 150 000 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatás igénybevételéhez készült hirdetményt, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

Ajánljuk még