logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Továbbra sem találják a Duna visegrádi szakaszán eltűnt fiatal lányt

Továbbra sem találják azt a 17 éves lányt, aki szerda este tűnt el a Duna visegrádi szakaszán. Három gyerek sétált be a folyóba, de a nagy sodrás elvitte őket. Egy 14 éves fiú és egy 7 éves kislány kijutott a vízből, de a legidősebb lány azóta sincs meg. A hatóságok arra figyelmeztetnek: csak olyan helyen szabad fürdőzni, ahol ezt tábla jelzi – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy visegrádi partszakaszra indult sétálni egy 16 éves lány a hétéves húgával és 14 éves ismerősével. Úgy tudni a gyerekek begyalogoltak a vízbe, majd az erős sodrás miatt elindultak kifelé. A 14 éves fiú és a 7 éves kislány épségben kiértek, azonban a lány nővére már nem tudott kijutni a partra, és elmerült.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és a visegrádi önkéntes tűzoltók a bejelentés követően azonnal a helyszínre érkeztek, akik csónakkal indultak az eltűnt lány után a vízi rendőrökkel együtt.

A keresés jelenleg is folyamatban van, vízről, szárazföldről, valamint a búváregységek is keresik az eltűnt tinédzsert.

Ha Visegrádot nézzük, akkor az egyik legveszélyesebb szakasz. Sajátos vízmozgás alakul ki, tehát itt előfordul az, hogy a Duna bizonyos szakaszon visszafolyik, tehát egy úgynevezett limány alakul ki, illetve erős a sodrás is. Emellett, mint ahogy látható itt a hátunk mögött kikötő helyezkedik el, itt eleve tilos és hát Visegrád területén nincs kijelölt fürdőhely” – mondta Prohászka Richárd, a Dunai Vízirendészet kapitányságvezetője.

Táblák jelzik országszerte, hogy a Dunában is tilos fürdeni.

Kivéve az erre kijelölt fürdőhelyeket. A Duna jobb és bal partján több is van, ilyen például a nagymarosi is. Sokan ki is használják még a hétköznapokon is az ingyenes lehetőséget. A strandon táblák és bóják is jelzik, hogy meddig szabad a vízbe menni. A 200 méteres szakasz ugyanis gyorsan mélyül.

A hatóságok minden évben felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem tud jól úszni, az mindig csak sekély vízben fürödjön. Felhevült testtel tilos hirtelen vízbe ugrani.

Alig kezdődött el az idei fürdési szezon, már huszonhárom ember fulladt vízbe Magyarországon.

Ajánljuk még