logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 950 migránst állítottak meg egy nap alatt

| Szerző: hirado.hu
Folyamatos a nyomás a déli határon. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 29-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 736 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.
A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. június 29-én 22 óra és 30-án 4 óra 30 perc között 8 esetben összesen 95 illegális migránst tartóztattak fel Katymár, Budzsak, Mélykút, Bácsbokod, Kelebia, Csikéria és Gara térségében. Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 24 esetben összesen 188 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Madaras, Tataháza területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 53 esetben összesen 494 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szeged, Ruzsa és Szatymaz közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Győr-Moson-Sopron megyében összesen 10, a Borsod megyei Ragályon 22, Budapesten és Csémen 2-2, Inárcson 18 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, líbiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 207 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 9 esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 138 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még