logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A méhlegelők mellett birkákat is hoznának a fővárosba Karácsonyék

Karácsony Gergelyék kiszorítanák az autósokat Budapestről és behoznák a birkákat. A fővárosi vezetés mellett már a főtájépítész, Bardóczi Sándor is az autósok kiszorítását sürgeti. Egy francia nagyváros mintájára birkalegelőket is létrehozna a budapesti lakótelepeken. Brüsszeli mintára a fővárosi vezetés a budapestiek energiafogyasztását is csökkentené – számolt be az M1 Híradó.

Karácsonyék kiszorítanák az autósokat Budapestről, és behoznák a birkákat – ezzel a címmel közölt cikket az Origo. Az írásban a fővárosi főtájépítész egyik interjúját szemlézik. Bardóczi Sándor egy francia példával szemléltette, hogy szerinte hogyan kell megváltoztatni a nagyvárosi emberek szemléletét.

A főtájépítész szerint „Budapesten gyilkos vita megy a pesti alsó rakpart autómentesítéséről, míg például Lyon ezen húsz éve túlesett,

az emberek birtokba vették a partot, a lakótelepeken pedig birkákkal legeltetnek”.

Bardóczi Sándor hozzátette: a lakótelepi legeltetést egyszerűen meg lehet oldani, például a gyerekek játszóterének összehangolásával, miszerint a birkákat nem viszik a homokozóba.

Néhány napja maga Karácsony Gergely főpolgármester is arról értekezett egy interjúban, hogy miként formálnák a Budapestiek szemléletét.

Fűtsenek kevesebbet, és elégedjenek meg a hűvösebb otthonokkal – ezt várja el az emberektől Budapest főpolgármestere. Tüttő Kata, Karácsony Gergely helyettese pedig hétfőn arról beszélt: a városvezetésnek olyan tervei vannak, amik megvalósulásához az embereknek változniuk kell.

Kapcsolódó tartalom

Az Origo szerint a városvezetés nemcsak a fővárosiak szemléletét akarja megváltoztatni, de az autósok ellen is összehangolt támadást indított. A portál azt írja, hogy

a fővárosi főtájépítész arról is beszélt egy interjúban, hogy ki kell szorítani a gépjárműveket Budapestről.

Ennek az autósellenes politikának a része az is, hogy a főváros évek óta próbálja ellehetetleníteni a belvárosi autózást lezárásokkal és sávelhúzásokkal. Szeptembertől pedig brutális módon megemelik a parkolási díjakat is.

Kapcsolódó tartalom

Négy zónára osztják a fővárost: az A zónában például egységesen 600 forint lesz 1 óra parkolás és este 10-ig kell majd fizetni. Vannak olyan területek – például Józsefváros egy része –, ahol jelenleg 265 forint az óradíj, de szeptembertől ott is 600 forint lesz. A Gyurcsány Ferenc vezette DK-s Niedermüller Péter a döntés után a híradónak arról beszélt,

ha az emberek jobban keresnek, akkor fizessenek is többet.

„Én folyamatosan azt hallom mindenhonnan, hogy egyre jobban és jobban működik a gazdaság, egyre jobban és jobban élnek az emberek, hát akkor ezzel párhuzamosan azt gondolom, hogy egy kicsit magasabb parkolási díjat is meg tudják fizetni” – fogalmazott a Gyurcsány-párt politikusa.

A baloldali politikusok ráadásul nemcsak a megemelt parkolási díjakkal sarcolnák meg az autósokat, de terítéken van a dugódíj bevezetése is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még