logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vízparton jutalom, lakásban büntetés lesz a mai időjárás

| Szerző: hirado.hu
Szerdán napos, meleg idő várható, fátyol- és gomolyfelhőkkel, a Dunántúlon néhány záporral, zivatarral – olvsható az Országos Meteorológiai Szolgálat napi előrejelzésében.

A délkeleti szél nagy területen megélénkül, nyugaton néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű, késő estére 24 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.06.29. szerda éjfélig:

Hőség:

Tovább fokozódik a hőség: szerdán már az ország nagyobb részén (a nyugati megyékben alacsonyabb valószínűséggel) elérheti, meghaladhatja a 27 fokot, sőt az Alföld középső és délkeleti részén egyes helyeken a 29 fokot is a napi középhőmérséklet.

Zivatar:

Szerdán a késő délutáni, esti órákban elsősorban a Dunántúl déli és nyugati részeit érhetik el zivatarok (nem sok helyen), melyeket jellemzően viharos széllökések (> 60-70 km/h), jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó), illetve intenzív csapadék kísérhet. A nyugati, délnyugati határvidéken hevesebb zivatarok előfordulásához is kedvezőek a feltételek, arrafelé akár 90 km/h-t meghaladó széllökések, illetve nagyobb méretű (akár 2 cm-t meghaladó) jégszemek is előfordulhatnak.

Ajánljuk még