logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Mindent el kell követni, hogy elkerüljük a NATO és Oroszország közötti közvetlen összecsapást

| Szerző: hirado.hu
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter értékelte a madridi NATO-csúcs első napjának történéseit.

„Mindent el kell követni, hogy elkerüljük a NATO és Oroszország közötti közvetlen összecsapást. Ma ismét a béke szükségessége mellett foglaltunk állást” – erről beszélt Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: minden egyes perc, ami háborúval telik, az biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.

A biztonsági viszonyok megváltoztak a 2010-es állapotokhoz képest. Itt volt az ideje, hogy a NATO reflektáljon az új viszonyokra” – mutatott rá Szijjártó Péter, majd hozzátette, hogy a NATO továbbra is a világ legsikeresebb védelmi szövetsége.

Nekünk a legfontosabb, hogy olyan döntések szülessenek, amik nem növelik a háború eszkalációját. Ehhez pedig előfeltétel, hogy ne jöhessen létre egy direkt fegyveres konfliktus Oroszország és a NATO között” – tette hozzá a külügyminiszter.

Szijjártó: Az adócsökkentések kormánya vagyunk

A globális minimumadó bevezetése olyan nehézségekbe ütközik, amelyeken „nem tudunk átlépni, mi az adócsökkentések kormánya vagyunk” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszéléséről beszámolva kiemelte: minél alacsonyabbak a munkát, a vállalkozásokat terhelő adók, az annál inkább segíti a versenyképességet. Ez Magyarország példáján keresztül be is bizonyosodott, hiszen amióta Európa legalacsonyabb társasági adóját kell fizetni

Magyarországon, azóta minden évben megdől a beruházási rekord – magyarázta. Hangsúlyozta: „mi az adócsökkentések kormánya vagyunk” és egy ilyen rendkívül nehéz helyzetben, amelyben a világgazdaság, azon belül az európai gazdaság is van, az adóemelés tragikus következményekkel járna gazdasági szempontból és munkahelyek ezreit, tízezreit veszélyeztetné Magyarországon.

Ajánljuk még