logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 600 migránst tartóztattak fel a hatóságok

| Szerző: hirado.hu
A szolgálatot teljesítő rendőrök június 28-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 464 határsértőt tartóztattak fel és 122 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a Police.hu.
A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. június 29-én 0 óra és 6 óra között 10 esetben 63 illegális tartóztattak fel a megyében (Fotó: Police.hu)

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Hercegszántó-Sárhát, Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mohács-Sárhát külterületén, valamint Solt közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 279 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zákányszék közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Pest megyében összesen 46, Sopronkövesden 4, Tolnán 9, Peresznye közigazgatási területén 27 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, jordániai, líbiai, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 122 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 51 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 71 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészet miatt nyolc, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Ajánljuk még