logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Reszkethet az a multi, amelyik a magyar emberekre hárítaná át az extraprofit-különadóját

| Szerző: hirado.hu
Az igazságügyi miniszter az Országgyűlésben szólalt fel az extraprofitadó és a Ryanair-botrány kapcsán.

 

Varga Judit elmondta, a kormány feladata a munkahelyek és a családok megvédése, támogatása, a rezsicsökkentés fenntartása és a nyugdíjak megőrzése. Ezzel párhuzamosan a kormány álláspontja szerint a nagyvállalatok feladata az, hogy a jogszabályokat betartsák és segítsék a magyar emberek védelmét szolgáló intézkedéseket.

„Sajnos azt látjuk, hogy egy bizonyos nagyvállalat már nyíltan szembehelyezkedik a kormányzati intézkedésekkel. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk és a lehatározottabban elutasítjuk” – fogalmazott a miniszter asszony.

Arra is rámutatott, hogy

a szóban forgó vállalat vezetője a kormánnyal szemben megütött hangnemet a fogyasztóvédelemhez beérkezett panaszok alapján általánosságban is használja, akár az utazóközönséggel szemben is.

„Ez teljességgel megengedhetetlen” – jelentette ki.

„Az pedig különösen visszás, hogy a korábban eladott jegyekre is már elkezdték az extraprofitadó áthárítását.” Varga Judit szerint a napnál is világosabb, hogy a vállalat vezetése bocsánatkéréssel tartozik elsősorban a magyar embereknek.

Az igazságügyi miniszter szerint a beérkezett panaszok száma és súlya indokolja a hatékony kivizsgálást a jövőbeli jogsértések kiküszöbölése érdekében. „Éppen ezért a fogyasztóvédelmi hatóság szakmai irányításáért felelős miniszterként egy témavizsgálatot rendeltem el a múlt héten, amely a nagyvállalat működésével kapcsolatos fogyasztókat védő jogszabályi előírások betartásának ellenőrzésére irányul, és a nyári időszakban is folyamatosan fog tartani” – fejtette ki.

„Szeretném mindenki számára világossá tenni, hogy aki az extraprofit-különadóját megpróbálja áthárítani a magyar emberekre, arra még nagyobb adókat fogunk kivetni, azonnali vizsgálatot fogunk indítani, és meg fogjuk büntetni ezeket a nagyvállalatokat”

– hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még