logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így néz ki a Jókai utcai ház a tetőtér leomlása után – friss fotóink a helyszínről

| Szerző: hirado.hu
A Jókai és Aradi utca sarkán található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. A lakókat kiköltöztették, a romok eltakarítása még folyamatban van.

További képekért kattintson a galériára!

Hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utcai ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A baleset másnapján továbbra is kaotikus állapotok uralkodnak a helyszínen, a szétlapult autók és törmelékek miatt szinte megközelíthetetlen az épület.

A VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Külön nyomozócsoport vizsgálja a hétfői VI. kerületi házomlás ügyét – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

Csécsi Soma elmondta: továbbra is foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik a nyomozás. Már 31 tanút hallgattak ki: 23-an az építkezésen dolgozók közül kerültek ki, a többi tanú között pedig két sérült is van. A balesetnek továbbra is négy sérültje van: három ember könnyebben, egy életveszélyesen sérült meg. A rendőrség építész-statikus és orvos szakértő bevonásával vizsgálja az ügyet.

A lakókat kiköltöztették

A Jókai utca 1. szám alatti épületet a lakóknak el kellett hagyniuk. A kerületi rendőrök „élőerővel” is biztosítják, hogy senki ne menjen vissza a házba – ismertette a szóvivő.

A házomlásban érintett épület húsz lakója kérte az elhelyezését az önkormányzattól – közölte a Terézváros.hu. Az önkormányzat két szállodában foglalt le a számukra szobákat.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="8504497" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/06/PSX_20220628_122439-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még