logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Az árszabályozás az egyetlen eszköz, amivel meg tudjuk védeni a családokat

| Szerző: hirado.hu
Az ársapkák politika a helyes politika – erről a parlamentben beszélt a miniszterelnök, amikor az ellenzéki frakciók kérdezték a háborúról és a gazdasági válságról. Orbán Viktor azt mondta: egész Európát háborús infláció sújtja, és ez azokban az országhokban magasabb, amelyek közelebb vannak a háborús zónához. Orbán Vikor úgy fogalmazott: az árszabályozás az egyetlen eszköz, amivel meg tudjuk védeni a családokat – hangzott el az M1 Híradójában.

A Demoktaikus Koalíciónak van egy határozati javaslata. Kértük, kérjük fogadják el ezeket a javaslatokat.

Csökkentsék az év végéig 0 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját” – erre kérte a kormányfőt a parlamentben az azonnali kérdések során a DK képviselője, Kálmán Olga.

A miniszterelnök válaszában kifejtette: egész Európát háborús infláció sújtja, amelyik ország közelebb van a háborús zónához, ott az infláció is magasabb. Orbán Vikor azt mondta, hogy az

ársapkák politikája a helyes politika, enélkül reménytelen helyzetbe kerültek volna a családok.

Kapcsolódó tartalom

„Mi elég régóta ülünk már itt és üzzük ezt az ipart. Higyje el nekem, hogyha áfát csökkentünk, akkor azzal nem az ár megy lejjebb hanem a kereskedők fogják eltenni az összeget. Ezért helyes az ársapkák politikája. Ezért szerintem helyes és föntartandó, hogy a rezsicsökkentést megvédjük, fontos, hogy az élelmiszertermékek egy részén ársapka van, hogy üzemanyag ársapka van és a kamatokat is bekorlátoztuk” – közölte a kormányfő.

A DK-hoz hasonló állásponton volt a jobbik képviselője is, Jakab Péter. A minszerelnök azonban leszögezte: a magyar kormánynak az infláció és az áremelkedés elleni küzdelemben nincs semmi szégyelnivalója.

Az árakat egyetlen módon lehet csökkenteni, tetszik nekünk vagy sem, egyezik-e a békeidőben vallott nézeteinkkel vagy sem, amikor be kell avatkozni, akkor árszabályozást kell bevezeni. Ez az egyetlen eszköz, amivel meg tudjuk védeni a családokat. Az eszköz működik és semmilyen más eszköz nem működik” – fogalmazott Orbán Viktor.

A Párbeszéd szerint megszorító csomagot vezetett be a kormány. Orbán Vikor válaszában úgy fogalmazott:

Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás.

A miniszterelnök hozzátette: a kormány a megszorítás helyett megvédi azokat az eredményeket, amelyeket korábban elért: a nyugdíjat, a teljes foglalkoztatást, a rezsicsökkentést és a családvédelmi támogatásokat.

Ajánljuk még