logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Házomlás Budapesten: többen megsérültek egy ledőlő tetőszerkezet miatt - FOTÓK

| Szerző: hirado.hu
A tűzoltók átvizsgálták a romokat a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésénél, de az autókban nem találtak sérülteket.

Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Négyen megsérültek és öt autó teljesen összelapult – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az M1-nek.

Csécsi Soma az M1 Híradójának telefonon azt mondta, a Jókai utcai épület előtt tartózkodó emberek sérültek meg a balesetben. Hozzátette, a mentési munkálatok jelenleg is tartanak, a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszínen. A rendőrség lezárta a Jókai utcát a Dessewffy utca és az Aradi utca között – tájékoztatott a szóvivő. Közölte azt is, a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

További képekért kattintson az alábbi képre!

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a társhatóságok közreműködésével a területet lezárták.

Néhány hete tűzeset történt az átalakítás alatt álló épületben

Budapest VI. kerületének polgármestere, Soproni Tamás Facebook-oldalán jelezte, hogy már egyeztetett a társasház közös képviselőjével telefonon, és minden segítséget megadnak a házban élőknek, valamint amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik. Továbbá azt is megerősítette, amit a hirado.hu-nak nyilatkozó több lakó is említett, hogy néhány hete tűzeset történt az átalakítás alatt álló Jókai utcai épület tetőterében.

Egy nő a tetőomlás legsúlyosabb sérültje

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="8500705" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/06/D__MI20220627005-scaled-e1656321462803-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még