logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Jobbik pénze felett akar hatalmat Jakab, miközben kabinetfőnöke kétmillióba kerülhet az adófizetőknek

Kétmilliós fizetést adhat kabinetfőnökének Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből – erről írt a Metropol. Az új szabályzat szerint a Jobbik parlamenti képviselőinek pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután egy személyben Jakab Péter rendelkezik majd. A frakcióvezető ezzel évente 600 millió forintról dönthet. A lap korábban arról írt, hogy sajtóhírek szerint a frakció pénzügyi forrásai ma a Jobbik legfőbb bevételét jelentik. Így az ezek fölötti rendelkezés a párton belül ma még az elnöki pozíciónál is fontosabb – számolt be az M1 Híradó.

A Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő a párt bukott elnöke – ezt írja a Metropol. A lap szerint már meg is született az erről szóló tervezet, ami teljhatalommal ruházza fel őt.

A Metropol szerint Jakab Péter a parlamenti frakciója pénzügyi kereteit is teljes egészében meg akarja szerezni.

Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután egy személyben Jakab Péter rendelkezik majd

– áll a cikkben.

Az írásban felhívják arra is figyelmet, hogy Jakab Péter ezzel évente 600 millió forintról dönthet majd. A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért sürgős neki, mert – ahogy írják – Jakab kétmilliós fizetést akar kiszakítani ebből a keretből leváltott kabinetfőnöke, Molnár Enikő számára.

Más területeken is teljhatalmat akar a frakció irányításában a lemondásra kényszerült pártelnök, aki nyilvánvalóan a képviselőcsoport feletti uralom bebiztosítására törekszik – fogalmaz a Metropol. Ahogy írják:

az új szervezeti és működési szabályzat szerint már nem lehetne őt egyszerű többséggel elmozdítani, ehhez a képviselők kétharmadára lesz majd szükség.

Májusban erőt demonstráló videóban tudatta Jakab Péter, hogy ismét őt választották meg a Jobbik elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Másnap már a teljes vezetőségről és az egységet sugárzó küldöttekről posztolt, kicsit később pedig az új elnökség első munkaértekezletéről közölt fotót.

Az egység azonban napok alatt szertefoszlott. A baloldali párt új vezetéséből többen ugyanis magukhoz ragadták az irányítást és módosították a Jobbik működési szabályzatát, mondván, a választási kudarc után sem változott a baloldali összefogásban részt vevő párt vezetési módszere.

A belső harc négy hét leforgása alatt végül Jakab Péter elnöki székébe került.

Jakab Péter ugyan távozott a párt éléről, a frakcióvezetői posztját azonban megtartotta. Sajtóhírek szerint a frakció pénzügyi forrásai ma a Jobbik legfőbb bevételét is jelentik. Az ezek fölötti rendelkezés a párton belül így ma még az elnöki pozíciónál is fontosabb.

Politikai hullarablás zajlik a Jobbikban – erről beszélt Novák Előd, a párt egykori alelnöke Jakab Péter bukása után az M1-en.

„Hullarablás zajlik a ma már megmaradt Jobbik tetemén, hiszen ebben a ciklusban még kapja azt az állami támogatást, azt a milliárdos állami támogatást a Jobbik, amelyen most marakodnak…” – fogalmazott a Mi Hazánk Mozgalom politikusa.

A Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor pedig az ATV-n arról beszélt: nincs kétsége afelől, miként alakul majd Jakab Péter politikai jövője. Úgy fogalmazott: „Ez tovább fog eszkalálódni az ő frakcióvezetői bukásáig.”

Többször kerestük Jakab Pétert, hogy az M1-en vagy a Kossuth Rádióban élő adásban mondja el a véleményét a Jobbik ügyeiről, de a frakcióvezető eddig egyik levelünkre sem reagált.

Ajánljuk még